Er zijn altijd allergenen in de horeca aanwezig. Het is soms alleen lastig om ze te herkennen. Het is echter wel belangrijk om Allergenen in de horeca te herkennen en te weten hoe je moet handelen, want het is levensgevaarlijk als je als bedrijf niet weet hoe je om moet gaan met een persoon die een allergische reactie krijgt van een bepaalde soort voedsel. Uit een enquête uit het Verenigd Koninkrijk bleek namelijk dat maar 20% van de horecawerknemers getraind is op het herkennen van allergenen in de horeca. Dit is een schokkend getal die veel te laag is. Ook in Nederland weten veel bedrijven niet wat ze kunnen verwachten van allergenen. Je kunt beter nu beginnen dan nooit, vandaar dat we een paar tips en adviezen over allergenen in de horeca op een rijtje hebben gezet voor je. Van handige menu engineering tot trainingen voor je personeel. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Waarom een allergievriendelijk restaurant een goed idee is

Je restaurant wordt niet alleen veiliger voor je gasten als je je personeel goed opleidt en gebruik maakt van handige menu engineering, maar er zitten ook veel kansen op het gebied van marketing. Bedrijven die allergievriendelijk zijn of in ieder geval een menukaart hebben met daarop allergeneninformatie, boren een nieuw marktsegment aan. Je kunt dus zomaar een gat in de markt hebben. Personen die een voedselallergie hebben letten extra goed op wanneer ze uit eten gaan, en als ze ontdekken dat jouw restaurant allergievriendelijk is, komen ze graaf terug. Aan heb je dus vaak een trouwe klant. Hun positieve ervaringen worden vaak gedeeld met hun omgeving, waardoor die ook eerder geneigd zijn om jouw zaak te bezoeken.

Hoe je een allergievriendelijk restaurant kunt hebben

Er zijn verschillende manieren die ervoor kunnen zorgen dat je allergische reacties buiten de deur kunt houden. De eerste is je personeel goed opleiden en ervoor zorgen dat zij weten wat ze moeten doen als een gast in je restaurant een allergische reactie heeft. Ten tweede is het belangrijk om je aan de HACCP regels te houden en de voedselveiligheid te garanderen. Een slimme en makkelijke manier van je restaurant allergievriendelijk maken is door gebruik te maken van Handige menu engineering. Door middel van menu engineering kun je zien welke gerechten allergenen bevatten, en je kunt zo efficiënt een menukaart maken waarop staat welke gerechten wel en niet allergenen bevatten.

#

Comments are closed