Wanneer je werkzaam bent in de horeca werk je ongetwijfeld veel meer keukenapparaten, vaak van hoge kwaliteit. Deze keukenapparaten kunnen de efficiëntie in de keuken ontzettend bevorderen, zeker bij grote drukbezochte restaurants. Echter kun je ook besluiten om deze apparaten thuis in je eigen keuken te hebben. Het is namelijk best handig om bepaalde dingen met goede apparaten te doen. Zorg er echter wel voor dat je gaat voor betrouwbaar apparatuur, zodat je niet uiteindelijk met problemen komt te zitten als er iets stuk gaat. Gelukkig zijn er genoeg opties waar je keukenapparatuur aan kunt schaffen. Wil je weten wat de meest essentiële keukenapparaten zijn? Lees dan verder.

Goede wafels maken

Het wafelijzer; een essentieel keukenapparaat. Het maakt je leven als ondernemer namelijk een heel stuk makkelijker. Stel je hebt lunchroom en je wilt op een vrijdagmiddag je gasten goed kunnen verwennen, wat is dan beter een lekker wafel?  Er zijn verschillende types wafelijzers. Zo heb je de traditionele Luikse wafelijzers, ijzers met ronde vorm, rechte vorm of hartjes vorm. Ook heb je bij sommige wafelijzers de optie om de wafel op te rollen en er een hoorntje van te maken. Perfect dus voor horecaondernemingen die zowel ijshoorntjes als losse wafels willen verkopen. Een goed wafelijzer moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Het apparaat moet van RSV zijn (Roestvrijstaal), hij moet beschikken over een gietijzeren bakplaat met antiaanbaklaag en bij voorkeur een verhittingsvermogen van tussen de 50 en 300 graden Celsius. Uiteraard heb je ook types voor thuisgebruik, die zijn over het algemeen wat minder groot maar wel van goede kwaliteit.

De beste koffie

Een ander apparaat wat je snel tegenkomt in de horeca is een koffiemolen. Het dit apparaat kun je namelijk snel en efficiënt verse koffiebonen malen. Je kunt hiermee de beste koffie serveren. Het voordeel van een goede koffiemolen is dat je in een keer snel heel veel bonen kunt malen zodat je een voorraadje hebt. Dit is dus essentieel voor gelegenheden als lunchrooms, hotel-restaurants en andere plekken. Je hebt verschillende types koffiemolens. Allereerst heb je een verschil in maat, dus hoeveel gram bonnen je kunt verwerken. Je hebt stille apparaten die geluidloos een hoeveelheid gemalen koffie kunnen maken. Het is verstandig om goed te kijken wat je wilt en wat je nodig hebt voordat je een koffiemolen aanschaft. Ga je bijvoorbeeld voor een machine voor 1000 gram of 2000 gram? Dit zijn de afwegingen die je moet maken, je krijgt er een mooi apparaat voor terug.

#

Comments are closed