Een fles whisky cadeaus doen wordt vaak op prijs gesteld, wanneer iemand jarig is of als geschenk voor een zakenrelatie. Voor zowel de beginnende als ervaren drinker is het een mooi whisky cadeaus om te ontvangen. Veel mensen zeggen ook wel dat het een cadeau is wat klasse heeft, het is stoer en straalt luxe uit. Wanneer je er nog iets bij wilt geven is een mooi glazen karaf leuk om erbij te geven. Het kan ook een symbolische betekenis hebben, wanneer je een fles whisky cadeaus geeft aan iemand die wat ouder is, en de fles langer bewaard, wordt hij smaakvoller. Dit kan een mooie betekenis zijn om te geven aan iemand om daarmee te zeggen dat het vanaf dat moment alleen maar beter kan worden. Er zijn veel cadeaus die worden vergeten in te wisselen, denk aan een cadeaubon of het gaat over datum. Een fles whisky niet.

Ook geschikt voor veganisten

Veel wijnsoorten zijn niet geschikt voor veganisten, alhoewel er nu steeds meer wijnen komen met een vegan label erop. Om het veilig te spelen kun je altijd een fles whisky cadeaus doen. Bijna alle gedistilleerde dranken zijn veganistisch en dus geschikt voor bijna iedereen. Wanneer je veganistisch bent probeer je dus zoveel mogelijk producten te vermijden die in contact zijn geweest met dierenleed. Dit kunnen erg kleine dingen zijn zoals honing, maar ook koeien-, schapen- of geitenmelk. Natuurlijk eten veganisten geen vlees, wanneer je dit ook niet doet maar wel zuivel wilt eten noem je jezelf een vegetariër. Tegenwoordig zijn er veel opties in supermarkten om vlees te vervangen, maar als je geen voorstander bent van bewerkt voedsel kun je gewone recepten zodanig bewerken tot jij helemaal tevreden bent. Ook is het nu aanzienlijk makkelijker om vegetarisch en zelfs veganistisch uit eten te gaan. 20 jaar geleden was dit anders.

Whisky’s proberen te mixen?

Omdat veel mensen de whisky in het begin bijna nooit lekker vinden, mixen ze het vaak met iets om het lekkerder te maken. Een welbekende is de whisky en cola combinatie, dit of water en ijs toevoegen, soms zelfs bruiswater.

Whisky cadeaus 100 jaar bewaren

Wil je geen afstand doen van die mooie whisky cadeaus die je hebt gekregen van iemand die bijvoorbeeld overleden is? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want je zou in principe de flessen enorm lang kunnen bewaren, de kans dat het daarna nog drinkbaar is als je het gewoon in de woonkamer bewaard is vrij nihil, toch zijn er flessen die zelfs de 250 jaar hebben gehaald. Maar ernaar kijken als herinnering blijft iets moois. 

Door het hoge alcoholpercentage blijft een goede whisky onder de juiste omstandigheden wel echt erg lang goed. Ook als geboortecadeau is het erg mooi om te geven. Omdat je de fles zo lang kunt bewaren kun je hem dan op je 18e openen om te kunnen proberen. Een super mooi gebaar voor iedereen om te ontvangen. Whisky is iets om te leren drinken, je zult het de eerste keer niet lekker vinden. Ontdek exclusieve whisky’s op Monkwhisky.nl.

#

Comments are closed