Je kent het misschien wel: gedoe met de software binnen jouw horecazaak. Erg vervelend natuurlijk. Het kan voor veel frustratie zorgen, veel tijd kosten en ook erg duur zijn. Gelukkig kan het HACCP plan hier verandering in brengen. Binnen de horeca moeten de Haccp horeca regels namelijk worden nageleefd. Een horecasysteem als het HACCP plan maakt dit stukken eenvoudiger. Het is daarom echt een goede toevoeging aan jouw horecazaak. In dit artikel zullen we je er dan ook wat meer over vertellen. Zo weet je straks helemaal wat het HACCP plan inhoudt en kan je kijken of dit misschien ook een geschikt systeem is voor in jouw horecazaak 

Wat is een HACCP plan van Horeko?

Maar wat houdt zo’n HACCP plan nou precies in? Om dat uit te kunnen leggen, moet je eerst weten waar HACCP voor staat. Het is eigenlijk een afkorting en betekent Hazard, Analysis, Critical, Control, Points. Het is dus een systeem dat de voedselveiligheid garandeert. Met het HACCP plan wordt het een stuk eenvoudiger om de Haccp horeca goed uit te voeren en na te leven. Zo zorgt de software er bijvoorbeeld voor dat de processen in jouw bedrijf goed worden vastgelegd, zodat je je registratie altijd op orde hebt. Verder is het ook een handig hulpmiddel voor het personeel in de horecakeuken. 

Hoe gaat het HACCP plan in zijn werk?

Maar hoe gaat dat HACCP plan voor de Haccp horeca nou eigenlijk in zijn werk? Dat is voor ieder horecabedrijf verschillend. Horeko maakt namelijk voor ieder bedrijf een persoonlijk plan, want alle bedrijven zijn immers verschillend. Een aantal belangrijke onderdelen uit dit plan zijn de taken die op naam, datum en tijd zijn geregistreerd, zodat je ten alle tijden kan zien wie waarvoor verantwoordelijk is. Verder maakt het  gebruikt van duidelijke labeling, bijvoorbeeld met de ‘ten minste houdbaar tot stickers’. Het naleven van de de HACCP regels wordt op deze manier dus een stuk eenvoudiger. Klik hier als je meer wil weten over de regels omtrent de allergenenvermelding in de horeca en hoe je dit zo efficiënt en eenvoudig mogelijk kan regelen.

#

Comments are closed