Sinds de komst van Corona worden we geforceerd om meer online en van thuis te doen en als een direct gevolg daarvan is online teambuilding nu ook een optie. Doordat we steeds meer online zijn gaan werken en vergaderen, zitten we minder in de auto en is een goede balans mogelijk tussen van huis werken en werken op locatie. Er zijn een aantal belangrijke voordelen verbonden aan het organiseren en bijwonen van online meetings en er is bijzonder veel mogelijk. Wil jij jouw team motiveren en sterker maken, zonder dat ze daar ver voor moeten reizen of veel tijd aan kwijt zijn, dan is online teambuilding een uitstekende optie.

De voordelen van online teambuilding

De woorden online en teambuilding lijken tegenstrijdig. Want hoe ben je een team als je allemaal ergens anders achter een computer zit? Denk je hier wat verder over na, dan zijn er toch een aantal belangrijke voordelen te noemen. We zetten de belangrijkste 5 hier op een rijtje.

  • Iedereen kan meedoen, zo lang ze een computer, tablet of telefoon hebben en een internetverbinding.
  • Je hoeft niet op zoek naar een geschikte zaal, op een centrale plek en met de juiste voorzieningen en voor het juiste budget.
  • Jij en je deelnemers besparen geld als je online teambuilding organiseert.
  • Een goede organisator maakt van alle voordelen van een online omgeving gebruik en verzorgt een aantrekkelijke, interactieve en motiverende sessie.
  • Je hoeft niet meer dan een paar uur vrij te maken. Dit kan tijdens werkuren gedaan worden, zodat je medewerkers niet forceert ’s avonds ergens aan mee te doen.

Hoe moet je je dit voorstellen?

Online teambuilding is niet hetzelfde als een online meeting. Het is allereerst belangrijk dat je een goede organisator kiest, die de meetings in een eigen studio houdt en zo interactief en spontaan mogelijk te werk gaat. Er worden thema meetings georganiseerd, er wordt humor gebruikt en er wordt echt een unieke beleving van gemaakt. Er zijn online activiteiten voor grote en kleine groepen waarin voorgaande successen worden benadrukt, samenwerking wordt bevorderd en je team even helemaal uit hun werkomgeving wordt gehaald voor een frisse kijk op zaken. Naderhand is er ruimte om terug te kijken op wat er behandeld en bereikt is en kan je team weer verder met hun dagelijkse bezigheden.

Introduceer online teambuilding in jouw bedrijf

Vandaag de dag mogen we weer gewoon bij elkaar komen en online teambuilding is dus geen vereiste meer. Toch is het geen slecht idee om je teambuilding activiteiten te verdelen tussen een persoonlijke bijeenkomst en online meetings. Op die manier profiteer je van het beste van beide werelden en kun je mogelijk meer tijd aan teambuilding besteden dan wanneer je alleen fysieke activiteiten zou organiseren. Het gemak van online bijeenkomen is hier echt een voordeel en dat is dan gemak voor alle betrokken partijen. Ga daarom op zoek naar een goede organisator als TeamSpeling, introduceer laagdrempelige online activiteiten voor jouw team, want het komt je succes en tevredenheid zeker ten goede.

#

Comments are closed