Sous vide is een Franse term, die “onder vacuüm” betekent. Sous vide koken houdt dan ook in dat je het eten vacuüm verpakt en het vervolgens langzaam in een waterbad laat garen op een lage temperatuur. Sous vide garen duurt meestal 1 tot 7 uur, maar er zijn ook sous vide recepten die maar liefst 72 uur nodig hebben. Voor sous vide koken of garen wordt een sous vide apparaat of sous vide koker gebruikt. Zo’n sous vide koker kun je dus gewoon voor thuis kopen, zodat je in jouw eigen keuken de lekkerste gerechten kunt bereiden voor jou en je gezin. Verras je vrienden met een super chique vijf-sterren maaltijd, daarvan raken ze zeker onder de indruk!

Wat maakt sous vide koken zo speciaal?

Sous vide garen wordt steeds populairder en dat is goed te begrijpen. Het is namelijk een hele simpele bereidingswijze waarmee je de lekkerste gerechten kunt maken. Dit is hoe het werkt: de etenswaren die je sous vide kookt zijn vacuüm verpakt, waardoor alle smaken en sappen in het eten blijven zitten. Je spoelt die lekkere smaakjes dus niet weg samen met het kokende water. Zo maak je door sous vide te koken dus smaakvolle gerechten dan wanneer je ze normaal zou koken. Ook hoef je bij sous vide recepten vrijwel niks te doen! Het grootste deel van sous vide koken is wachten tot je eten is gegaard. Je kunt dus tijdens het garen allerlei andere dingen doen die nog gedaan moeten worden!

Je eigen sous vide apparaat kopen

Nu denk je vast dat sous vide kokers allemaal heel wat kosten, maar dat is zeker niet zo! Je hebt al een compleet sous vide pakket voor 206 euro. Met nog een goed sous vide kookboek erbij ben je helemaal klaar om de beste thuiskok ooit te worden! Verwen jezelf met een heerlijk sous vide recept, je zult verstelt staan van wat jij allemaal voor lekkers kunt maken in je eigen keuken. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste temperatuur en de gewenste kooktijd in te voeren op je sous vide apparaat, je vacuüm verpakte etenswaren in het waterbad te leggen en wachten! Wie heeft er nu een chique restaurant nodig wanneer je thuis gewoon een sous vide apparaat hebt?

Vind alles wat je nodig hebt voor sous vide gemakkelijk online

Ben je geïnteresseerd in zelf thuis sous vide koken? Je kunt dan online alles bestellen wat je nodig hebt om de beste sous vide recepten zelf te maken. Een sous vide stick, een vacuümmachine, een waterbad, vacuümzakjes, werkelijk alles! Of je nu graag een compleet sous vide pakket wilt kopen of alleen een aantal extra vacuümzakjes, je vindt het allemaal online op een website gespecialiseerd in sous vide koken. Bestel dus snel jouw eigen sous vide benodigdheden, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt! Welk sous vide recept wil jij graag als eerste maken? Een lekker recept met romanesco, broccoli of juist iets lekker zoets? Veel plezier met koken en eet smakelijk van Souvy!

#

Comments are closed