Heb je plannen om je eigen webshop te gaan starten omdat je bijvoorbeeld kleding wilt gaan verkopen? Of van je hobby macramé eindelijk je werk wilt maken? Dan zijn er ook een flink aantal praktische dingen waar je aan zult moeten denken. Je wilt natuurlijk wel dat je alles volgens de regels doet, zodat je daar later geen problemen mee krijgt. In dit artikel omschrijf ik drie zaken die je zeker niet moet vergeten als je aan het begin staat van je eigen webshop.
Schrijf je in bij de KvK
Net nieuw in het wereldje van de ondernemers? Dan heb je misschien om je heen al wel eens van de term ‘KvK’ gehoord. Wanneer je start als ondernemer dien je je namelijk in de meeste gevallen in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Als jij een eigen webshop start en daar producten of diensten in verkoopt met een winstgevend doel, dan val je al onder de groep die zich in moet schrijven. Doe dit op tijd, zodat je zeker weet dat je alles goed geregeld hebt. Je kunt dit vanaf een week voor de start tot een week na de start van je onderneming doen. Maak hiervoor een afspraak bij de Kamer van Koophandel.
Waar haal je je producten vandaan?
Ga je spullen verkopen in je webshop die je niet zelf maakt? Dan moet je natuurlijk wel een plek hebben waar je je spullen vandaan haalt. Kies je voor een groothandel waar je je spullen inkoopt of ga je voor een vaste leverancier. Het is erg belangrijk om dit van tevoren goed te regelen. Zo voorkom je dat je een webshop vol mooie producten hebt staan, zonder dat je deze kunt leveren. Als klanten dan een bestelling plaatsen, dan moet je ze gelijk al teleurstellen. Check ook van tevoren zelf wat voor producten je verkoopt en zorg dat je daar echt achter staat.
Belastingaangifte doen
Als je ondernemer wordt, dan is het doen van belastingaangifte net even wat anders dan dat je dat als particuliere doet. Zorg dan ook dat je je hier goed in verdiept en dit op de juiste momenten doet. Ben je hier zelf niet zo handig mee? Dan kan het nooit kwaad om iemand mee te laten kijken. Het is misschien niet het allerleukste van je onderneming, maar het hoort er wel bij en het is belangrijk dat dit goed gebeurt.
Comments are closed