Kerst, met zijn sprankelende lichtjes, gezellige sfeer en heerlijke lekkernijen, is een van de meest geliefde feestdagen ter wereld. Tijdens deze feestelijke periode draait alles om samenzijn en genieten van lekker eten. En wat past er nu beter bij de kerst dan heerlijke bonbons? Waarom zijn bonbons perfect voor tijdens kerst en hoe maak je zelf kerstige bonbons? In dit artikel ontdek je hoe je deze feestelijke traktaties kunt toevoegen aan je kersttradities.

Waarom bonbons tijdens kerst?

Bonbons zijn kleine kunstwerkjes van chocolade die een verleidelijke combinatie bieden van smaak en textuur. Tijdens kerst draait alles om genieten, waardoor bonbons perfect in dit plaatje passen. Enkele redenen waarom kerstbonbons een onmisbaar element van je kerstviering zouden moeten worden, zijn:

Smaakexplosie

Bonbons komen in een overvloed aan smaken, van romige ganache tot knapperige noten en fruitige vullingen. Hierdoor kun je een assortiment samenstellen dat aan ieders smaak voldoet en je smaakpapillen tijdens de feestdagen verwent.

Mooie versiering

Bonbons zijn kleine kunstwerkjes op zichzelf. Chocolatiers besteden veel aandacht aan de presentatie, wat resulteert in prachtig versierde chocolaatjes die de kerstsfeer versterken.

Een lekker cadeau

Bonbons zijn het perfecte cadeau voor vrienden en familie. Met hun smaakvolle verpakking en heerlijke inhoud, laat je zien dat je om iemand geeft en dat je moeite hebt gestoken in het vinden van het perfecte kerstgeschenk.

Hoe maak je bonbons in kerstsfeer?

Nu je begrijpt waarom bonbons zo geweldig zijn voor kerst, is het goed om te weten hoe je ze nog meer in de feeststemming kunt brengen. Hier zijn enkele creatieve manieren om je bonbons een kerstige twist te geven:

Kerstvormen

Gebruik speciale kerstvormen voor je bonbons. Denk aan kerstbomen, sterren, sneeuwvlokken of kerstballen. Deze vormen geven je bonbons een feestelijke uitstraling en brengen de kerstsfeer meteen naar de tafel.

Een kleurenspektakel

Voeg kleur toe aan je bonbons met natuurlijke kleurstoffen of kleurstof op basis van voedsel. Groen, rood, wit en goud zijn perfecte keuzes voor kerst. Denk aan groene kerstbomen op een witte achtergrond of witte sneeuwvlokken op een gouden ondergrond.

Cadeauverpakking

Presenteer je bonbons in prachtige geschenkverpakkingen met kerstdecoraties. Rode linten, groene strikken en glanzende gouden dozen geven je bonbons een luxe uitstraling die perfect past bij de kersttijd. Je kunt zelfs kiezen voor een geschenkverpakking met een leuke kerst print.

Adventskalender met bonbons

Maak je eigen adventskalender met bonbons. Elke dag kun je een vakje openen en genieten van een heerlijke verrassing. Het is een leuke manier om af te tellen naar Kerstmis en elke dag een beetje extra vreugde toe te voegen. Gebruik hem zelf of geef ze cadeau aan je vrienden en familie om de vreugde te verspreiden.

Zelf kerstbonbons maken

Wil je je eigen kerstbonbons maken? Het is een creatieve en leuke activiteit die je kunt delen met vrienden en familie. Hier is een eenvoudig recept om je op weg te helpen:

Ingrediënten:

 • 200 gram pure chocolade
 • 100 gram slagroom
 • 50 gram boter
 • Kerstvormen en decoraties naar keuze
 • Gesmolten witte chocolade en kleurstoffen (voor decoratie)

Instructies:

 1. Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg de slagroom en boter toe. Roer tot het mengsel glad is en laat het afkoelen.
 2. Giet het mengsel in de kerstvormen en laat het opstijven in de koelkast.
 3. Verwijder de bonbons uit de vormen en versier ze met gesmolten witte chocolade in kerstige patronen.
 4. Laat de decoratie uitharden en geniet van je zelfgemaakte kerstbonbons!

 

Wil je gevulde bonbons maken? Dat doe je zo:

 1. Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg de slagroom en boter toe. Roer tot het mengsel glad is en laat het afkoelen.
 2. Giet een dun laagje van het mengsel in de kerstvormen en laat het opstijven in de koelkast.
 3. Verwijder de hard geworden chocolade en herhaal stap 2 tot je voldoende kanten hebt. Bewaar een beetje chocolade om als lijm te gebruiken.
 4. Maak in de tussentijd een lekkere vulling.
 5. Stop de vulling in 1 helft, smeer een laagje gesmolten chocolade op de rand van je bonbon en plak de andere helft erop. De gesmolten chocolade mag hiervoor niet te heet zijn!
 6. Zet de gevulde bonbons opnieuw in de koelkast, zodat ze goed uitharden.

 

Na het maken van je kerstbonbons, kun je ze versieren en in een cadeauverpakking of adventskalender stoppen.

De lekkerste chocolade tijdens kerst

Kerst is de tijd om te genieten van heerlijke traktaties en bonbons passen perfect in dit plaatje. Door ze om te toveren tot kerstige lekkernijen met speciale vormen, kleuren en verpakkingen, voeg je een extra vleugje magie toe aan je kerstviering. En als je echt wilt schitteren, kun je zelf bonbons maken en je dierbaren verrassen met deze handgemaakte traktaties. Geniet van je kerst met een extra vleugje zoetheid en warmte!

#

Comments are closed