Als je een horeca gelegenheid hebt is er een grote kans dat daar ook eten geserveerd wordt. Zo heb je in een hotel vaak wel roomservice en heb je in een restaurant natuurlijk zeker eten. Dit moet allemaal bereid worden in een keuken met personeel. Om ervoor te zorgen dat iedereen goed aan de slag kan in je horecakeuken heb je dit allemaal nodig!

Voldoende werkruimte is belangrijk

Het is belangrijk dat je voldoende werkruimte hebt. Je bent vaak met meerdere bezig in de keuken. Je wilt dat iedereen zijn eigen ding kan doen en niet in de weg wordt gelopen. Daarom kan het fijn zijn om meerdere punten te hebben in de keuken waar je met pannen aan de slag kan. Ook zijn meerdere ovens altijd fijn om te hebben. Naast het fornuis kun je dan een goed stuk maken om het eten verder te bereiden en de borden te kunnen dekken. Op die manier zul je zien dat er zo praktisch mogelijk gewerkt wordt. Om het werken nog efficiënter te maken zou je ook een Koelwerkbank van Gastrodeals.nl kunnen gebruiken. Hierbij zit de koeling waarin je verschillend eten bewaard onder je werkbank en kun je dus heel gemakkelijk pakken. Op die manier hoef je niet nog eens heen en weer te lopen en zit je ook niet met mensen die daar misschien ook al bezig waren.

Het juiste apparatuur is nodig om gerechten klaar te maken

In een horeca keuken is bepaald horeca apparatuur natuurlijk niet te missen. Behalve het standaard apparatuur dat je in de keuken gebruikt heb je ook altijd nog apparatuur wat speciaal ontwikkelt is voor in gebruik in de horeca. Zo zul je een hele andere vaatwasser gebruiken in een horeca keuken als dat je gebruikt in een keuken thuis. Een horeca vaatwasser is vaak een heel stuk sneller en zorgt er dan ook voor dat je veel eerder de vaat klaar hebt. Je moet de vaat dan vaak nog wel even afdrogen, maar dit is zeker een stuk minder werk. Ook is het zo dat de spullen die uit de vaatwasser komen nog een stuk warmer zijn. Dit kun je dan vaak ook nog even laten afkoelen.

Zorg voor voldoende keukengerei

Er is niks zo vervelend als je eten klaar willen maken en dan niet het keukengerei hebben wat je nodig hebt. Het kan ook zijn dat het eigenlijk niet meer functioneert zoals zou moeten. Zo is er niks vervelender als echt botte messen. Het duurt dan een stuk langer voordat je klaar bent met het voorbereiden van je eten. Voordat alles gesneden is met botte messen ben je een heel stuk langer bezig dan met een goed scherp mes. Zorg er daarom voor dat je altijd scherpe messen in de keuken hebt. Ook de juiste spatels en dingen zijn belangrijk om in de keuken te hebben. Dit zorgt ervoor dat er veel meer op het gemak gekookt kan worden, wat er vaak voor zorgt dat het eten beter is.

#

Comments are closed